30 maj 2019
17:00

Umeå FC

Referat: Karlslunds IF HFK - Umeå FC

Idag ställdes Karlslunds IF HFK mot serieledande Umeå FC på Karlslund Arena, och när domaren sätter pipan i munnen för sista gången under denna Division 1- match har Karlslund vänt ett underläge till seger, tagit tre sköna poäng och tagit serieledningen ifrån Umeå.

Karlslund ställer upp med följande lag:
Jakob Kindberg
Gabriel Kopkin - Adam Björk - Anton Olsson
Simon Gefvert - Ibrahim Habib - Sebastian Loyola Nydén - Justin Salmon (ut ’80) - Furkan Motori
Christer Lipovac - Mahammed Abdi Momin (ut ’73)

Avbytare:
Tim Månsson, Ludwig Rhan, Daniel Hultqvist, Sermed Habib, Dennis Koss (in ’80), Elias Jangdin, Shpëtim Hasani (in ’73)

Matchen spelades under mycket blåsiga förhållanden på Karlslund Arena, där bollen ibland inte ens kunde ligga still i gräset vid fasta situationer.

Det var också Umeå som fick medvind i första halvlek, och trots en jämn sådan där Karlslund står upp bra mot serieledarna är det ändå gästerna som står för de vassaste målchanserna.

I den 17:e minuten får Umeå sin första hörna i matchen, vilken slås in perfekt i vinden och på bortre dyker en blåklädd norrlänning upp och trycker på volley in 0-1. Ytterligare ett insläppt mål efter en fast situation, vilket verkar vara Akilleshälen för Karlslund under vårsäsongen.

I den 26:e minuten får Umeå sitt bästa läge som inte resulterar i mål, men Kindberg i målet gör en räddning som Spiderman inte ens vågar drömma om.

Karlslund fortsätter att stå upp bra mot Umeå och en inte alltför kvalificerad gissning är att det är Karlslund som står för det största delen av bollinnehavet i den första halvleken, men utan att komma till några ordentliga farligheter. Ett par skott från distans som antingen går rakt på eller över, samt ett par inläggssituationer som inte når rätt.

0-1 står sig till halvtid.

I den andra halvleken är det Karlslund som har vinden i ryggen och står för en suverän 45-minutare.

Redan i minut 49 är Justin Salmon uppe framgångsrikt och pressar högt, roffar åt sig bollen och fri med målvakten gör han sitt första mycket välförtjänta seriemål i den röda tröjan, 1-1! Salmon står för en fin insats idag igen.

Karlslund dominerar nu matchen och står för fint spel. Mahammed Abdi Momin som sin vana trogen ligger på rulle gör ett fint offside-mål som uppenbarligen då inte räknas.

I den 61:a minuten får Karlslund en frispark till höger 25-30 meter från mål. Christer Lipovac ställer sig vid bollen och tänker som han brukar att ”det blåser ju en del här på Karlslund Arena”. Så han drar till, och i medvinden går bollen som en projektil in mot straffområdet där Anton Olsson skarvar in bollen i mål, 2-1! Vild glädje hos lagkapten Olsson efter sitt andra mål för säsongen. Han är säkert väldigt nöjd när han också kan konstatera att projektilen inte skavde bort tofsen med den farten.

Karlslund fortsätter att ligga på i medvinden, Umeå har inte mycket att sätta emot. Det är först i slutminuterna som de får ett par bra lägen men Karlslund reder ut dem också, vinner med 2-1 och ser till att ta tre sköna poäng och knuffar ner Umeå till en andraplats i tabellen där nu Akropolis IF är nya serieledare.

En bra genomförd match av hemmalaget som vänder underläge till vinst mot ett bra Umeå. Även om vinden hade betydelse så står som sagt Karlslund upp bra även i första halvlek då det var motvind.

Bra jobbat idag killar och grattis till tre sköna poäng!